Wat is RefugeeWork?

Header background image

Wat is de rol van het RefugeeWork platform?

RefugeeWork is hét nationale platform dat werkgevers en werkzoekende vluchtelingen bij elkaar brengt, door een match te vinden op basis van vaardigheden. RefugeeWork faciliteert in het vinden van de juiste vacature of kandidaat en zorgt voor het eerste contact, waarna het vervolg via de standaardprocedures van bedrijven verloopt. Daarnaast omvat RefugeeWork duidelijke informatie omtrent regelgeving, subsidiemogelijkheden, en bijzondere zaken om rekening mee te houden in de taal van de vluchteling.

RefugeeWork is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland en Start Foundation.

Hoe veilig is dit platform?

RefugeeWork is ontworpen met de veiligheid van gebruikers en hun persoonsgegevens voorop. Het platform voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het platform vraagt alleen naar persoonsgegevens die vereist zijn om het platform goed te laten functioneren en de communicatie tussen werkzoekende en werkgever te faciliteren. Een overzicht van deze gegevens is te vinden in ons Privacy statement.

Werkgevers ondervinden een controle tijdens het aanmelden op RefugeeWork. Ondanks deze controle is het de verantwoordelijkheid van de gebruiker om bewust om te gaan met het contact met werkgevers. Deel bijvoorbeeld nooit persoonlijke gegevens zoals BSN nummer of rekeningnummer via het berichtencentrum.